Veel geweld tegen politie door hooligans

Een aantal agenten raakten lichtgewond. Uiteindelijk moest de ME er aan te pas komen. Supporters die nog in het stadion waren moesten via andere uitgangen het stadion verlaten, dit om te voorkomen dat zij in het geweld zouden belanden. Voor de politie is dit soort geweld onacceptabel. Er zijn veel beelden beschikbaar. De politie start een onderzoek.

 

Update: Van de zeven supporters die zijn opgepakt bij de rellen na de voetbalwedstrijd tussen NEC en Vitesse in oktober heeft er een persoon verlening van zijn celstraf gekregen. Dat was de uitspraak die de politierechter in Zutphen deed.

Tientallen relschoppers belaagden de politie na de wedstrijd op 17 oktober. Meerdere agenten en politiepaarden raakten gewond en een politiebusje werd vernield.

De dertigjarige relschopper Luuk van B. kreeg de zwaarste straf, omdat hij stoeptegels kapot gooide en de politie met stenen bekogelde. Ook had hij een aandeel in de vernieling van het politiebusje.

'Geweldsuitbarsting een schande'

De politierechter noemde de geweldsuitbarsting een schande. "Ik kan niet uitleggen aan de maatschappij dat u er met alleen een werkstraf mee weg zou komen", zei hij dan ook. Tegen Van B. was een celstraf van zeven maanden geëist door zijn leidende rol bij de rellen, maar heeft uiteindelijk zes maanden celstraf opgelegd gekregen.

Tegen de 47-jarige Peter G. werd een maand cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat deel heeft hij inmiddels uitgezeten. G. verliet de wedstrijd tijdens de rust omdat zijn zoontje naar huis wilde. Tijdens hun weg richting de uitgang mishandelde hij een steward en gooide twee dranghekken richting het uitvak van Vittesse.

De man heeft een zware hernia en zat met een pijnlijke grimas tegenover de rechter. "Toch was u mans genoeg om uw kind in de steek te laten om met dranghekken te gooien en die steward te mishandelen", zei de rechter.

Stadionverbod

Twee andere mannen zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een taakstraf van 120 uur. Een man is vrijgesproken en twee andere verdachten zijn aangehouden voor het doen van nader onderzoek. Alle supporters hebben een stadionverbod voor onbepaalde tijd opgelegd gekregen.

Bron: Hart van Nederland

crossmenu