Respect voor zorgmedewerkers in coronatijd

Tijdens de coronacrisis kunnen we allemaal zien hoe belangrijk medewerkers in de zorg zijn. Ze staan letterlijk dag en nacht voor ons klaar. Krijgen ze nu eindelijk alle waardering waar ze recht op hebben? Hoe moeten zij omgaan met de maatregelen die nu van kracht zijn? Wat betekent veel moeten werken in een risicovolle omgeving? Wat is de uitwerking voor het gezin van de zorgmedewerker? Allemaal vraagstukken waar niet iedereen bij stil staat. Wel staat vast dat begrip en respect voor zorgverleners nog nooit zo groot is geweest als nu tijdens de coronacrisis.

Met het project ''Respect voor zorgverleners in coronatijd'' wil Hart voor Hulpverleners alle helden in de zorg een hart onder de riem steken. Met de komst van mogelijk een tweede golf van het coronavirus verdient de zorgsector extra aandacht en respect. Met een toenemende hoge werkdruk, het verwachte aantal ziekmeldingen dat zal toenemen en minder tijd voor begeleiding van stagiaires in de zorg, komt de zorgsector onder druk te staan door het coronavirus. De overheid heeft recent besloten dat zorgmedewerkers prioriteit krijgen bij coronatesten. Iedereen is zich bewust dat medewerkers in de zorg onmisbaar zijn.

Hart voor Hulpverleners pleit als sinds jaar en dag voor een werkomgeving waarin zorgverleners op een respectvolle manier hun werk kunnen doen. Met het project ''Respect voor zorgmedewerkers in coronatijd'' willen wij alle zorgmedewerkers in het zonnetje zetten.

crossmenu