Veilige Publieke Taak: Vindt u dit normaal

beeldmerk_veilige_publieke_taak_logo150x150Veel mensen maken wel eens een botte opmerking omdat ze net iets te lang aan de balie moeten wachten. Of balen omdat een vuilniswagen de weg verspert. Of worden kwaad omdat ze ergens ‘net’ stonden geparkeerd en toch een bon krijgen.

Maar weinig mensen realiseren zich dat zij niet de enigen zijn. En dat medewerkers met een publieke taak regelmatig een hoop agressie, beledigingen, bedreigingen en intimidaties over zich heen krijgen. Soms mondt dit zelfs uit in lichamelijk geweld. In 2007 had tweederde van deze werknemers te maken met agressie en geweld. Hier moet een einde aan komen.
‘Vindt u dit normaal?!’

‘Vindt u dit normaal?!’ is de slogan die terugkeert in de advertorials in huis-aan-huisbladen die deel uit maken van de publiekscampagne die BZK momenteel voert om mensen aan te spreken op hun eigen gedrag en hen ervan te doordringen dat agressie en geweld tegen deze werknemers onacceptabel is. Ze doen gewoon hun werk. Maar wel voor ons allemaal.

De advertentiecampagne is woensdag 16 december van start gegaan en loopt tot eind januari. Wekelijks staat een werknemer uit een andere publieke sector centraal. Alle advertorials zijn tot stand gekomen met input van de betreffende sector.

Voor de jaarwisseling is er een speciale advertorial. Bij de vorige jaarwisseling hadden namelijk veel hulpdiensten met geweld en agressie te maken.

Meer informatie?
Veilige Publieke Taak
http://www.veiligepublieketaak.nl/

bannercampagneveiligepublieketaak