Veilige Publieke Taak: Maak het veilig

banner180-150Zelf aan zet tegen agressie en geweld
Ministerie van BZK start crowdsourcing-project om agressie en geweld tegen mensen met een publieke taak te verminderen.

Voor en door mensen met een publieke taak
Werknemers met een publieke taak – van brandweerlieden tot baliepersoneel – krijgen vaak te maken met verbaal of fysiek geweld zoals schelden, spugen of slaan. De overheid werkt hard om hun werk veiliger te maken. Vanaf  6 september kunnen mensen met een publieke taak ook elkaar helpen, om agressie en geweld op het werk te verminderen. Dan start namelijk maakhetveilig.nl, een speciaal ontwikkelde website, waar medewerkers oplossingen en ideeën kunnen delen en uitwerken.

Crowdsourcing
Maakhetveilig.nl is een zogenaamd crowdsourcing-project. Een grote groep denkt tegelijk en met elkaar na over een vraagstuk, waardoor nieuwe, betere oplossingen ontstaan. Zo kan de ambulancebroeder baat hebben bij ervaringen die zijn opgedaan bij de politie, en kunnen ideeën uit het openbaar vervoer te pas komen op de afdeling Burgerzaken van een gemeente.

Drie keer resultaat
De meerwaarde van maakhetveilig.nl bestaat uit drie elementen: medewerkers inspireren elkaar, ze kunnen samen met collega’s ideeën uitwerken en werkgevers krijgen de kans om ideeën te adopteren. Zo brengen ze snelle uitvoering ervan dichterbij. Iedereen kan zijn ideeën op een gemakkelijke manier indienen en zoeken in de ideeën van collega’s. In besloten digitale werkplaatsen werken collega’s oplossingen uit tot plannen.

Maakhetveilig.nl is een initiatief van het Ministerie van BZK, dat met het Programma Veilige Publieke Taak hard werkt om agressie en geweld op de werkvloer tegen te gaan.

Ga dus direct naar www.maakhetveilig.nl, of bel met Bureau KLB, 070-3025830. Voor meer informatie over het Programma Veilige Publieke Taak kunt u bellen met Caroline Otto, Ministerie van BZK, 070-4267355.

Banner728-90_PS